Make your own free website on Tripod.com

Seija Pajatie-Härkösen kultti

| Yleistä | Sääntöjä | Hahmoja | Seikkailut | Miekka | Magia | Mättö | Galleria | RQportal |

On se niin mukava, kun ihmiset keksivät kaikenlaisia juttuja tästä ropeharrastuksesta. No niinhän sitä pukkasi kerran Keskisuomalaisen yleisöosastolle mukava ropellusta vastustava teksti. Hehheh. No niin koiransyöjät, vai miksikäs teitä pitäisi kutsua. Olisiko aika kunnioittaa hieman tätä iki-ihanaa Seija Pajatie-Härköstä. Tosin tämä sosiaalisihteeri pelkää kanssakäymistä ja sähköpostiyritykset ovat jääneet yrityksiksi...

Saatanalliset roolipelit ja mielenterveys

Sunnuntaisuomalaisessa 19.12.99 oli artikkeli lasten ja nuorten roolipeleistä otsikolla Päivä Paholaisena. Huolestuneita vanhempia rauhoiteltiin jutussa selostamalla, kuinka oolipelit eivät ole tavallisia korttipelejä vaarallisempia. Miksikähän sitten amerikkalaisten lasten vanhemmat perustavat roolipelejä vastustavia yrityksiä?

Amerikka on amerikka ja sille ei mitään mahda.

Suomessa ei olla niin pitkällä, koska roolipelit ovat tulleet meille muutaman vuoden viiveellä ja suuri yleisö ei tiedä, mistä ylipäätään on kysymys
Monet vanhemmat luulevat lastensa olevan hyödyllisten harrastuksien parissa, kun nämä muista nuorista poiketen eivät lähdekään kadulle ja litkimään olutta, vaan pysyttelevät kotona tiukasti tietokoneensa ääressä roolipelejä pelaten.

Hupsista... on näköjään tullut harrastettua jotakin muuta kuin ropellusta, sillä ainakaan täälläpäin ei pahemmin tietokoneilla ropeteta... Täti on ilmiselvä asiantuntija!

Oluen juomisessa voi toki alkoholisoitua, mutta kaikessa karmeudessaan se on kuitenkin pienempi paha. Murhia, kauhua, okkultismia ja hirviöitä pullollaan olevat roolipelit muovaavat ajan myötä lapsistamme täysin sairailla käyttäytymismalleilla varustettuja tunneinvalideja; pahimmissa tapauksissa saatananpalvojia ja tappajia, joille ihmishenki ei merkitse mitään.

Huhhuh! Melkoista mottikamaa. Milloinkas viimeksi teilläpäin on ollut verilöylyt ropekerroilla. Kyseinen kirjoittaja on varmasti tutustunut johonkin ropeporukkaan ja saanut heistä asiantuntevan kuvan. Tai sitten hän on kuunnellut amerikaanoja kiihkouskovaisia, jotka muutenkin ovat vähän poks.

Roolipelit eivät siis suinkaan ole viatonta ajanvietettä tai harmitonta humpuukia. Luonnollisesti niiden vaikutus riippuu ratkaisevasti paitsi pelaajan psyyken vahvuudesta, myös roolihahmoista joihin samaistutaan sekä siitä, minkä verran pelaaja viettää aikaansa virtuaalitodellisuudessa ja kuinka terveissä elämänolosuhteissa hän ylipäätään elää.

Virtuaalitodellisuudessa? Onko sosiaalinen kanssakäynti virtuaalitodellisuutta? No jaa...

Roolipeleissä pelaajat vaihtavat oman persoonallisuutensa toiseen, esimerkiksi paholaisen hahmoon. Pelissä on unohdettava oma itsensä ja sulauduttava täysin roolihahmon sielunelämään. Peli kestää muutamasti tunnista jopa muutamaan vuorokauteen.

Hmm... Pelin kestot ovat kyllä mielestäni hieman enemmän kuin pari tuntia. Paholaisiahan ja saatanoita mehän pelataan joka päivä!

Hyvinkään paloittelusurma ilmentää paitsi nuorisomme henkistä kuntoa, myös yhteiskuntamme moraalista rappiota. Selvää on että aina vain parempaa on tulossa, ellei tämänkaltaisiin tapahtumiin ja saatananpalvojien määrän kasvuun aleta kiinnittämään todella vakavaa huomiota myös yhteiskunnan taholta.

Jessööör. Kohta kun ilmenee, että kasvihuoneilmiökin johtuu roolipelaamisesta... On se niin kummaa, että ropellus ja saatananpalvonta kulkevat käsi kädessä.

Seikkailut kuuluvat jokaisen lapsen normaaliin kehitykseen ja mikäli roolipeleissä samaistuttaisiin terveisiin roolihahmoihin, asia olisi ok. Lapsen kehityksen kannalta ratkaisevia ovat mallit, joita ihannoidaan ja jäljitellään.

Kaikki ne, joiden idoli on Hitler tai Stalin, käsi ylös. Yks, kaks, kolme, neljä... Muka haltia ja Kääpiöt huonoja samaistumismalle. Sima virtaamaan ja sotakirves koholle!

Suuri ongelma on, että tämän päivän lapsilla on niin vähän tai ei ole lainkaan terveitä elämisen malleja. Ja mitä vähemmän terveitä käyttäytymismalleja lapsella on, sen syvemmällä elämykset pelaajan sielunelämään uppoavat.

No ehkäpä tämä Pajatien-Härkönen johdattaa meidät Raamattu kainalossa uuteen ja parempaan elämään.

Suosituimmissa roolipeleissä samaistumiskohteen ovat toinen toistaan aggressiivisempia , julmempia ja sairaampia hahmoja. Tutkimattakin on selvää, että lasten intensiivinen eläytyminen julmiin raakalaisiin jättää heihin vakavia tunne-elämän häiriöitä. Asiaa ei muuta miksikään se, että joihinkin peleihin on asetettu ikärajat.

Hmm... Voikos mikään jättää meihin tunne-elämän häiriöitä, sillä eihän meillä varmaan edes ole elämää... Elämää, mikä se on?

Artikkelissa roolipelien kritisoijat leimattiin konservatiiveiksi. Toivon sydämestäni, että vanhemmat uskaltaisivat pilkkakirveistä välittämättä heittäytyä niin "konservatiivisiksi", että suojelisivat lastensa mielenterveyttä ja heittäisivät kauhua ja väkivaltaa sisältävät roolipelit kylmästi menemään.

SEIJA PAJATIE HÄRKÖNEN
Sosiaalisihteeri
Uukuniemen kunta

Jassoo. Vai että konservatiiveiksi. Huhhuh, mitä soopaa. Noniin heittäkäähän ne ropet nurkkaan kylmenemään...


| Yleistä | Sääntöjä | Hahmoja | Seikkailut | Miekka | Magia | Mättö | Galleria | RQportal |